450 4.7.1 Temporary error. ”Try again later” – uudelleenlähetys

D-Fencen ensisijaisena tehtävänä on turvata asiakkaamme sähköpostiviestintä, yritys ja sen työntekijät verkkorikollisuudelta sekä sen erilaisilta lieveilmiöiltä.

Jatkuvasti muuttuva ja ennenkaikkea koveneva kyberuhkaympäristö on aiheuttanut sen, että LÄHETTÄVIEN palvelinten asetusten poikkeamat voivat aiheuttaa häiriöitä postien välitykseen.

Sähköpostiprotokolla on 80-luvun alusta. Siinä olevia heikkouksia ja ominaisuuksia verkkorikolliset kasvavassa määrin pyrkivät hyödyntämään, jonka seurauksia saadaan lukea lehdistä miltei joka päivä.

Virheet lähettävissä palvelimissa tai osoitteiden väärissä asetuksissa tekevät niistä helposti samankaltaisia, kuin mitä verkkorikolliset toimissaan käyttävät. 450 Try again later – virhe liittyy siihen, että lähettävä postipalvelin ei suorita uudelleenlähetystä standardin määrittelemässä ajassa.

Jotkut sähköpostijärjestelmät (pääsääntöisesti koneelliset lähetysalustat) saattavat olla toteutettu niin jäykästi, että ne eivät aina skaalaudu tämän päivän turvallisuusvaatimuksiin. Tällöin voi seuraksena olla, että asiakas joutuu valitsemaan joko turvallisuuden&riskienhallinnan korkean tason tai jonkun yksittäistoimijan postivastaanoton välillä.

Oikeat asetukset

Oikeiden ja turvallisten toimijoiden erottamiseksi verkkorikollisista on luotu erilaisia käytäntöjä, kuten SMTP speksi ja RFC standardit.

Niitä noudattamalla minimoidaan kaikki postien välitykseen liittyvät toimintahäiriöt. Vastaavasti niiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa erilaisia ongelmia, ja tämä kaikki on siis seurausta tietenkin siitä, että kyberuhat ovat kasvaneet. Lisää konfiguroinnista mm. täältä »

Ohje:

Jokainen toimija vastaa itse omasta, niin turvallisuudestaan kuin viestintänsä toimivuudesta. Viestintään käytettävät palvelimet pitää konfiguroida standardien mukaisesti ja tehtyjen asetusten oikeellisuutta jatkuvasti valvomalla.

  1. varmistutaan siitä, että itse viestintä on viiveetöntä ja häiriötöntä.
  2. huolehditaan siitä, että järjestelmään ei pääse syntymään yritystä tai sen toimihenkilöitä uhkaavia potentiaalisia poikkeamia.

Näin toimimalla sekä tietoturvataso että kilpailukyky kasvavat ja kokonaiskustannukset laskevat.

Sähköpostijärjestelmän tietoturvatason valvonta »