WanaCrypt0r kiristyshaittaohjelma

D-Fence 17.05.2017

Havaitsimme torjuntapalvelimilla haittapurskeen perjantaiaamuna 12.05 ja reagoimme siihen välittömästi.

Haittaviestipurskeella saattoi olla yhteys kyseessä olevan kiristyshaittaohjelman leviämisellä.

Tietoomme ei ole tullut, että yksikään asiakkaistamme olisi kärsinyt WanaCrypt0r kiristyshaittaohjelmasta tai sen seurauksista.

WanaCrypt0r-kiristyshaittaohjelman tartuntavektorin tutkimista sekoittaa samaan aikaan leviävä Jaff- kiristyshaittaohjelma, joka leviää Necurs-bottiverkon lähettämien roskapostien pdf-liitetiedostojen avulla.

Yksi keskeisistä perusteista D-Fence palvelun käyttämiselle on yritysten halu ennaltaehkäistä tämäntyyppisten riskien toteutumista. D-Fence suojaa sekä pilven että oman palvelimen ja sitä kautta asiakkaan liiketoimintaa.

Aiheet: Tiedotteet

Lue myös

Jatkuvuuden varmistus

Teemme varmuuskopioita oman tietokoneemme tärkeistä tiedostoista. Aika monelle on joskus käynyt niin että kovalevy on hajonnut. Jos tietoja ei ole varmistettu, ne ovat kadonneet. Iäksi..

Julkaistu 17.05.2017
Päivitetty viimeksi 128 päivää sitten

Lue lisää
Kohdennetut huijaukset kasvussa

YLE uutisoi 26.01 Keskusrikospoliisin tutkivan lukuisiin suomalaisiin pörssiyrityksiin kohdistuneita törkeitä petoksia. Tutkinnassa on lähes 40 tapausta, jossa rikolliset ovat tekeytyneet yrityksen johtajiksi ja saaneet usein taloushallinnon työntekijät maksamaan jopa miljoonasummia rikollisten tileille..

Julkaistu 17.05.2017
Päivitetty viimeksi 173 päivää sitten

Lue lisää