Postien koko liitetiedostoineen on D-Fencellä toistaiseksi rajattu 30 megaan. Olemme tästä puhuneet tekniikkamme kanssa ennenkin ja periaatteessa sitä voisi nostaa mutta käytännössä ei: ongelmaksi kun tulee SMTP istunnon aikakatkaisut.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että postia kulloinkin lähettävällä palvelimella tietty aika aikaa saada lähetys läpi. Jos se ei mene siinä ajassa niin prosessi alkaa aina alusta. Ongelmaksi siis muodostuu lähettävän pään internetyhteyden nopeus.

Nyt kun D-Fence torjuntaklusteri ei ole normaali välityspalvelinyksikkö vaan juuri torjuntaan dedikoitu kokonaisuus, tuo kyseinen aika ison postin kohdalla ylittyisi johtaen siihen että se ei silti välttämättä tulisi perille (vaikka iso koko sallittaisiinkin) vaan jäisi prosessoimaan lähettävän ja meidän palvelimen välille (tai tulisi vastaanottajalle jopa satoja kertoja).

SMTP ei ole oikea protokolla isojen tiedostojen lähettämiseen, siihen on juuri em. syistäkin kehitetty oma protokollansa jota mm. mainos-, media- ja suunnittelutoimistot pääsääntöisesti käyttävätkin. Tämä on FTP »

Yksi vaihtoehto on pilkkoa lähetys, jolloin se tulee smtp:ssäkin läpi. Jotkut operaattorit ovat rajoittaneet suurimmaksi postin kooksi 20 megaa, eli jo muutaman megan posti on riski lähettää smtp tiedostona.