Sähköpostiviestinnän moninaisuudesta johtuen roskapostien torjuntaa ei voi toteuttaa täysin aukottomasti siten, että torjunta olisi 100 prosenttinen hyötypostiliikenteen vaarantumatta. Juuri tätä verkkorikolliset pyrkivät hyödyntämään.
Sähköpostiviestinnän turvaamisessa prioriteetit ovat;
- oikea posti pitää poikkeuksetta saapua vastaanottajalle
- haitallinen liikenne torjuttava
Verkkouhat
Verkkouhkien määrä- ja laji vaihtelee koko ajan erittäin rajusti. Rikolliset hakevat koko ajan keinoja ohittaa ja huijata torjuntamekanismeja, koska hyötyliikenne taas pitää toimittaa vastaanottajilleen viiveettä.
Seuraus
Tästä seuraa, että aina joku/jotkut asiakkaistamme saavat uusimpia roskapostiversioita sisään. Verkkouhkien raju muutos näkyy siis sisään tulevan haittaliikenteen haitariliikkeenä: pitkienkin täysin spammittömien ajanjaksojen jälkeen voi yhtäkkiä tulla spammipurske, joka voi pahimmillaan kestää jopa joitakin päiviä.
Miksi
Lääkettä ei voi keksiä ennen kuin on todettu tauti. Aina kun tulee uusi versio/lähettäjätaho asiantuntijamme tutkivat postin ja tarvittavat säädöt testataan ensin testiympäristössä, jotta tehtävät torjuntatoimenpiteet
eivät vaikuta hyötyliikenteen häiriöttömään välittämiseen.
Eli hyötyliikenteen häiriöttömän kulun varmistaminen on perimmäinen syy, miksi spammejä voi joskus läpi tulla. Osa merkitään mutta tuleepa niitä merkkaamattomanakin. Mikäli haluatte, että asetuksianne aletaan
kiristämään, laittakaa siitä vain tietoa info (a) d-fence.fi osoitteeseen.
Mainsleaze – markkinointiviestintä
Mainsleaze markkinointiviestintä eroaa spammiksi luokiteltavasta postista siten, että se on legitiimiä viestintää jonka johdosta äärimmäisen hankalaa tunnistaa luotettavasti ja torjua. Laajemmin »
Miksi voin saada saman roskapostin yhä uudelleen ja uudelleen, jopa itseltäni?
Sähköpostien ”from” ja ”to” – kentät ovat tekstikenttiä, ja spammerit voivat määritellä niihin mitä tahansa. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä viestien lähettämisen tai vastaanottamisen kanssa.
Sähköpostien torjunnassa merkityksellinen tieto on aina kyseisen postin header » – eli internet otsikkotiedossa. Itse viestin sisältö, joka vastaanottajalle siis näkyy, ei ole torjunnan kannalta merkityksellinen. Vaihtamalla nämä käyttäjälle näkymättömät otsikkotiedot ja uusi, puhdas hyvämaineinen lähettäjä, on torjunnan kannalta kyse taas uudesta sähköpostista.
Verkkorikolliset pyrkivät myös hyödyntämään myös tietämättömyyttä:monet yritykset lisäävät oman domaininsa ”sallittujen” osoitteiden listalle. Tästä seuraa, että haittapostit tulevat helpommin läpi, koska niiden header-tiedoissa näkyy valkolistattu domain.
Yksi kasvava ongelma on Suomessa ainakin toistaiseksi laillinen sähköposti- markkinointi. Teknisesti sen estäminen olisi toki mahdollista, mutta juridisesti se pitää toistaiseksi estää vastaanottajakohtaisesti asiakkaalta tulevan tahtoilmauksen myötä.
Ajat jolloin posteja torjuttiin niiden sisällössä olevien lauseiden perusteella, ovat jääneet taakse jo 2000- luvun puolivälissä. Syynä oli em. torjuntamallin huikea ”false positive” eli hyötypostien tulkitseminen haittaposteiksi.
Blogi itse tilatusta roskapostista: ”mainsleaze” »